Werkplaats Wattstraat 80 3335 LV Zwijndrecht
Postadres Jeroen Boschlaan 52 3331 HS Zwijndrecht

KvK: 59.32.96.53

BTW: NL 2068 42223 B01

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Onderhoudsarm en veelzijdig

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Dat is niet voor niets; kunststof kozijnen hebben namelijk een lange levensduur, hoge isolatiewaarde, zijn weerbestendig en onderhoudsarm. Schilderen is dus niet meer nodig. In de winter is het binnen lekker warm en in de zomer blijft het juist koel. Bovendien zijn kunststof kozijnen tegenwoordig te verkrijgen met een mooie houtnerfstructuur in alle gewenste kleuren. In combinatie met een hoekverbinding en een verdiept profiel zijn ze niet van hardhouten kozijnen te onderscheiden. Passende horren in de kleur van het kozijn maken het helemaal af.

PDK Bouw werkt enkel met kunststof kozijnen die goed zijn voor het milieu en uw portemonnee. Het profielsysteem is volledig lood- en cadmiumvrij uitgevoerd. Bovendien zijn onze kunststof kozijnen altijd voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Wel zo veilig.

Houten kozijnen

Houten kozijnen

Duurzaam en karakteristiek

Houten kozijnen worden vaak gekozen vanwege de karakteristieke uitstraling. Meestal worden ze gemaakt van een hardhoutsoort zoals vuren, meranti, grenen of robinia. Het voordeel van hardhouten kozijnen boven kunststof kozijnen is dat ze overschilderbaar zijn. Vindt u de kleur dus niet meer mooi, dan is dit vrij gemakkelijk aan te passen. Het is ook mogelijk het hout met een transparante lak of beits te bewerken, waardoor de houtkleur wordt behouden of extra wordt aangezet.

PDK Bouw werkt enkel met hardhout dat is voorzien van het FSC-keurmerk. Het hout dat gebruikt is voor het maken van het kozijn is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast hebben onze hardhouten kozijnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Zijn uw raam- of deurkozijnen aan vervanging toe? Neem vrijblijvend contact op met PDK Bouw. Wij adviseren u graag en maken een offerte op maat.

Levensduur kozijnen

De levensduur van kunststof en hardhouten kozijnen is sterk afhankelijk van de kwaliteit en het onderhoud. Laat u nieuwe kunststof kozijnen plaatsen door PDK Bouw, dan kunt u zo’n 10-25 jaar vooruit.

De levensduur en onderhoudsgevoeligheid van houten kozijnen is de afgelopen jaren sterk verbeterd. Houten kozijnen worden opgedeeld in vijf klassen. Hardhout klasse 1 heeft een levensduur van minimaal 25 jaar. Hardhout klasse 2 heeft een levensduur van 15-25 jaar. Zachthout (klasse 3-5) heeft een levensduur buitenhuis van maximaal 10 jaar. Wij adviseren om zachthouten kozijnen enkel binnen te gebruiken. Het is minder goed bestand tegen weer- en temperatuursinvloeden dan hardhout. Voor kozijnen maken wij enkel gebruik van hardhout klasse 1 en 2.

Onderhoud kozijnen

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Dit betekent dat een paar keer per jaar de kozijnen afnemen met een vochtige doek voldoende is. Kleine beschadigingen aan het kunststof kunnen soms nog wel gerepareerd worden, mits u er op tijd bij bent. Bij grote beschadigingen is dit meestal niet mogelijk en moet het kozijn (deels) vervangen worden.

Hardhouten kozijnen vragen iets meer onderhoud dan kunststof kozijnen. Hier geldt ook dat regelmatig afnemen met een vochtige doek belangrijk is. Verder hoeven houten kozijnen in principe maar twee keer geschilderd te worden over de gehele levensduur, onder voorwaarde dat dit goed en grondig wordt gedaan. Beschadigingen aan houten kozijnen zijn eenvoudig te herstellen bij schade.