Werkplaats Wattstraat 80 3335 LV Zwijndrecht
Postadres Jeroen Boschlaan 52 3331 HS Zwijndrecht

KvK: 59.32.96.53

BTW: NL 2068 42223 B01

Soorten en maten dakkapellen

Soorten en maten dakkapellen

Op maat gemaakt naar uw wensen

Een dakkapel is niet ‘one size fits all’. Wilt u een dakkapel laten plaatsen, dan heeft u bij PDK Bouw keuze uit vele mogelijkheden. Denk daarbij aan de hoogte en breedte, het aantal ramen en ventilatieroosters, maar ook aan het materiaal. Een kunststof dakkapel is gemakkelijk in het onderhoud, terwijl een hardhouten dakkapel een natuurlijke uitstraling heeft. Ook is het mogelijk om gelijk een rolluik of screen te verwerken in de dakkapel. Wij adviseren u graag bij deze keuzes.

Dakkapel plaatsen

Binnen één dag een nieuwe dakkapel

Gaat het om de achterkant van de woning, dan kan een dakkapel of dakraam misschien vergunningsvrij geplaatst worden. Gaat het om uitbreidingen aan de voorkant van uw woning, dan is het altijd nodig om een bouwvergunning aan te vragen bij uw gemeente. In dat geval kunt u het maken van een bouwtekening en het indienen van de vergunningsaanvraag geheel aan ons overlaten.

De dakkapel wordt bij ons in de werkplaats geprefabriceerd. Hierdoor versnellen we het bouwproject aanzienlijk. Op locatie maken we een uitsparing in het dak of verwijderen de oude dakkapel. De nieuwe dakkapel wordt vervolgens met behulp van een kraan op het dak gehesen, bevestigd en afgewerkt.

Afwerking en accessoires

Afwerking en accessoires

Uw dakkapel volledig klaar voor gebruik

Nadat de dakkapel, nokverhoging of het dakraam is geplaatst zorgen wij voor een nette afwerking. Als u dat wenst, leveren en bevestigen wij de accessoires, zoals een insectenhor, rol- of verduisteringsgordijn. We kunnen ook het bouwafval voor u afvoeren, zodat u direct gebruik kunt maken van uw nieuwe, lichte ruimte.

Wilt u een dakkapel, nokverhoging of dakraam op uw schuine dak laten plaatsen? Neem vrijblijvend contact op met PDK Bouw. Wij adviseren u graag en maken een offerte op maat.

Ga voor meer informatie over het verhogen van een plat dak naar de pagina Dakopbouw.

Dakraam plaatsen

Ook een dakraam kan al binnen één dag geplaatst én netjes afgewerkt worden door PDK Bouw. Wij werken met dakramen van Velux, zodat u altijd verzekerd bent van goede kwaliteit en garantie. Kijk op de website van Velux voor alle beschikbare maten, of vraag ons naar de mogelijkheden.

Nokverhoging plaatsen

Is de staruimte op zolder te laag om te gebruiken als kamer? Dan is een nokverhoging de oplossing. Hiervoor is altijd een bouwvergunning nodig, in verband met de verandering aan de constructie van het dak. Een nokverhoging - wat vaak samengaat met het plaatsen van een dakkapel - wordt met behulp van een hijskraan op het dak getild en binnen een dag wind- en waterdicht opgeleverd.